Gratis downloads

annies eetclub

Verhalen uit Annie’s Eetclub

Onder de titel ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub’ heb ik samen met Ton van Erven een boekje van 66 pagina’s geschreven over de gasten van de eetclub van de Stichting Annie Verdoold.
De eetclub is in 2007 door Annie Verdoold opgericht en zij brengt twee keer per week een flinke groep ouderen en in eenzaamheid verkerende mensen met elkaar in contact. Samen met haar vrijwilligers brengt Annie gezelligheid in hun leven en zorgt zij voor een sociaal netwerk.

Het boekje schetst een beeld van de eetclub en richt de aandacht vooral op de gasten. Zij komen uitgebreid aan het woord over hun leven, hun band met Spangen en Rotterdam-West en de eetclub. (2016)

Misschien ook iets voor uw bedrijf of organisatie?
Een boekje waarin u uw bedrijf of organisatie in het zonnetje zet, uw medewerkers voorstelt en uw diensten of producten presenteert? Leuk als relatie- of promotiegeschenk en veel persoonlijker dan een stukje op een website. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden: txtpro@kpnmail.nl


LOGO EN KLEUR: zoektocht naar optimale herkenbaarheid

Logo’s van grote merken worden wel het nieuwe Esperanto genoemd; een nieuwe universele wereldtaal. Een logo is een beeldmerk dat symbool staat voor een begrip, naam of merk. Men spreekt over een beeldmerk, omdat door de combinatie van grafische elementen, lettertype en kleurkeuze een specifiek beeld (image – imago) ontstaat.
Het onderzoek naar beeldmerken is voortgekomen uit het onderzoek naar kleur en emotie. Het laat zien dat kleur op een abstract, associatief niveau een duidelijke betekenis kan hebben. (2011)


KLEUR EN EMOTIE: verslag van een onderzoek

Bestaat er een relatie tussen psychologische concepten en de kleur die respondenten daaraan koppelen? Zoals bekend is rood meestal de kleur van het concept ‘liefde’. Maar welke kleur beschouwen we als behorend tot een concept als ‘vakmanschap’ of’ouderdom’?
In 2010 heb ik daar onderzoek naar gedaan.

kleur-en-emotie

De uitkomsten zijn te vinden op Beeldtaalblog en beschreven in het verslag dat met de link hierboven te downloaden is. Daarin zijn niet alleen de uitkomsten van het onderzoek te vinden, maar maak ik ook uitstapjes naar de wereld van de beeldende kunst en de kleurenpsychologie. (2010)

naar boven

©2019 Willem Visser / ontwerp: BEELD&TAAL txtpro*nl

541aa3ae-22f4-4ed9-bfd4-35cb8d8633b6 e943ecc8-5be2-4768-a17e-1b829b908afe 7b24d431-b33f-4266-8e00-6ec431907477

Advertenties