Actueel

11-10-2018: Het geheim van lichaamstaal en het paard dat kon rekenen

kluger hans

Voor PsyBlog (Hét Nederlandse weblog over psychologie) schreef ik een artikel over Kluger Hans, het paard waarvan men dacht dat het kon rekenen. Volgens de Franse filosoof en grondlegger van het rationalisme René Descartes (1596 – 1650) waren dieren niet veel meer dan stomme automaten. Ze hadden ook geen weet van het verleden of de toekomst. De vraag of ze konden rekenen kwam al helemaal niet aan de orde.
Onderzoek bracht aan het licht dat dieren – in ieder geval zoogdieren, vogels, en misschien zelfs bepaalde reptielen – wel degelijk gevoelens en een bewustzijn hebben en ze maken ook nog eens plannen. Dit betekent dat ze in staat zijn vooruit te kijken.
Hoe zit het dan met Kluger Hans? Lees voor het antwoord het artikel op PsyBlog.

naar boven

03-09-2018: Working together towards Strategy 2024

Voor de Erasmus Universiteit was ik betrokken bij het redigeren van het strategisch plan onder de naam Strategy 2024. Hierin heeft de Erasmus Universiteit haar missie voor de komende vijf jaar in zeven prioriteiten vastgesteld. Het strategisch plan is begin september gepresenteerd in het document ‘Working together towards Strategy 2024.’
Alles over de missie, het profiel en de prioriteiten is te lezen op de site van de Erasmus Universiteit.

26-06-2018: Jaarverslag 2017 Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus

Als editor was ik betrokken bij de redactie en productiebegeleiding van het jaarverslag van de Erasmus Universteit Rotterdam. Ieder jaar publiceert de EUR een verslag van de activiteiten die de universiteit heeft ontplooid om haar strategische speerpunten te realiseren. Het jaarverslag is daarmee een ‘verantwoordingsdocument’ en bevat informatie over het onderwijs, onderzoek, personeelsbeleid en de financiën van de EUR. Ook zijn hierin de jaarcijfers te vinden.
Het jaarverslag verschijn in beperkte oplage in print.
Hier is de Nederlandstalige editie op de website te vinden.
Behalve een Nederlandstalige editie verschijnt er ook een Engelstalige versie.

19-03-2018: ‘In gesprek met’ en terugblik raadswerk

Voor de Schiedamse afdeling van GroenLinks heb ik vele jaren artikelen voor de website geschreven. Dat liep uiteen van verslagen van de gemeenteraadsvergadering, persberichten over politieke thema’s, toespraken of achtergrondartiklen.
Eens in de zoveel tijd ging ik in gesprek met over uiteenlopende ‘Schiedamse zaken.’ Interessante gesprekken met betrokken inwoners die een levendig beeld gaven van wat er zoal speelde in Schiedam.
Een overzicht van deze gesprekken zijn hier te vinden. Voor andere  onderwerpen die speelden tijdens de afgelopen raadsperiode stelde ik samen met Yorick Haan deze terugblik samen.

naar boven

11-02-2018: De jongens van Tao

Bij het kijken naar de vierde aflevering van ‘Door het hart van China’ van Ruben Terlou, schoot ineens dit zinnetje van Nescio door mijn hoofd: ‘Jongens waren we, maar aardige jongens…’
Ik zag een paar Chinese adolescenten die zich op een berg in een mistroostige en nogal vochtige omgeving hadden teruggetrokken in een vervallen huisje. Ze zochten ‘het rechte pad’, of ‘de juiste weg.’ In huis-tuin-keuken-Chinees: Tao.
Lees verder over Tao, mysticisme en tegeltjeswijsheden op Sargasso.nl

Oktober 2017: Programma gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Schiedam

In 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In een verkiezingsprogramma moeten alle ideeën, idealen en wensen samengebald worden. Dat is geen geringe opgave. Vooral om de overzichtelijkheid en hoofdlijnen te bewaren, recht te doen aan de inhoud én om het ook nog leesbaar te houden.
GroenLinks Schiedam Schiedam vroeg mij hun programma aan een kritische blik te onderwerpen en desnoods met niets ontziende pen te lijf te gaan. Het resultaat staat hier te lezen.

Oudere teksten en verwijzingen zijn te vinden in het overzicht 2016 en 2017.

Blogberichten van TXTPRO*nl zijn hier te vinden.
Gratis downloads vindt u hier.

naar boven

©2018 Willem Visser / ontwerp: TXTPRO*nl

541aa3ae-22f4-4ed9-bfd4-35cb8d8633b6 e943ecc8-5be2-4768-a17e-1b829b908afe 7b24d431-b33f-4266-8e00-6ec431907477

Advertenties